2015年6月英语六级答案(汇总)

 写作:

 
In this constantly changingworld, how to put the knowledge acquired every day into reality hasintrigued numerous people. As a proverb goes, “ Knowledge is atreasure, but practice is the key to it.” Apparently, this sayingaims to deliver the message that if we truly want to master theknowledge we learn, we ought not to stop practicingit.
第一段三句话,用核心词引入+带出引言+引言的目的
 
There are several reasonsaccountable for this statement. To begin with, human being areforgetful beings; therefore, only when we use knowledge, makemistakes, and try to use it again will we be able to remember it byour heart. Moreover, knowledge has become growingly complicated andwe can seldom genuinely grasp the essence of it if we do notpractice it and ponder it over again and again. For instance, thereused to be simple diseases, such as the cold and measles, and adoctor might have the knowledge to treat all the common ones.However, with our living environment becoming ever increasinglyharsher, the diseases have evolved into weird, irremediable, andunpredictable ones. Therefore, the medication has been divided intonumerous branches, and doctors of each one have to practice foryears only in order to cure the diseases belonging to the similarsort.
第二段,解释引言。中心句+两个原因+举例。举例应用对比法。
 
Practicing, to sum up, is ofgreatest importance for those who are determined to learn knowledgewell. Not only does it assist people to remember knowledge better,but we are able to catch up with the speed of the evolotion ofknowledege. As a student, I hope that the young can focus moreattention on practicing what they learn than on remembering itblindly so that the knowledge will become our real treasure andmake our life more splendid.
第三段,总结该引言的合理+两个理由+展望未来。

听力原文及答案:
 
短对话
 
1.
 
W: Can you come to the concert with me thisweekend or do you have to prepare for exams?
 
M: I still have a lot to do. But maybe a breakwill do me good.
 
Q: What will the man probablydo?
 
2.
 
W: What does the paper say about the horribleincident that happened this morning on Flight 870 to HongKong?
 
M: It ended with the arrest of the threehijackers. They have forced the plane to fly to Japan. But all thepassengers and the crewmembers landed safely.
 
Q: What do we learn from theconversation?
 
3.
 
M: Helen, this is the most fascinating articleI’ve ever come across. I think you should spare some time to readit.
 
W: Oh, really? I thought that anything about theelection would be tedious.
 
Q: What are the speakers talkingabout? 
 
4.
 
W: I’m not going to trust the restaurant criticfrom that magazine again. The food here doesn’t taste anything likewhat we had in Chinatown.
 
M: It definitely wasn’t worth thewait.
 
Q: What do we learn from theconversation?
 
5.
 
W: Do you know what’s wrong with Mark? He’s beenacting very strangely lately.
 
M: Come on. With his mother hospitalized rightafter he’s taking on a new job, he's just got a lot on hismind.
 
Q: What do we learn from the conversation aboutMark? 
 
6.
 
W: There were only 20 students at last night’smeeting, so nothing could be voted on.
 
M: That’s too bad. They'll have to turn up ingreater numbers if they want a voice on campusissues.
 
Q: What does the man mean?
 
7.
 
M: I try to watch TV as little as possible. Butit’s so hard.
 
W: I didn’t watch TV at all before I retired.But now I can hardly tear myself away from it.
 
Q: What do we learn from theconversation?
 
8.
 
W: I’m having a problem registering for theclasses I want.
 
M: That’s too bad. But I’m pretty sure you’ll beable to work everything out before the semesterstarts.
 
Q: What does the manmean? 
 
答案:
 
1. C. Attend the concert.
 
2. D. None of the passengers were injured orkilled.
 
3. A. An article about theelection.
 
4. A. The restaurant was not up to the speaker’sexpectations.
 
5. C. He has many things to deal with rightnow.
 
6. D. More students have to appear to make theirvoice heard.
 
7. B. The speakers like watching TV verymuch.
 
8. D. The woman will be able to attend theclasses she wants.
 
长对话一
 
W: Jack, sit down andlisten. This is important. we’ll have to tackle the problems of theexporting step by step. And the first move is to get an up-to-datepicture of where we stand now. 
 
M: Why don’t we just concentrate on expending hereat home?
 
W: Of course, we should hold on to our positionhere. But you must admit the market here islimited.
 
M: Yes, but it’s safe. The government keeps outforeigners with import controls. So I must admit I feel sure wecould hold our own against foreign bikes.
 
W: I agree. That’s why I am suggesting exporting.Because I feel we can compete with the best ofthem.
 
M: What you are really saying is that we’d makemore profit by selling bikes abroad, where we have a cost advantageand can charge high prices.
 
W: Exactly.
 
M: But, wait a minute.Packaging, shipping, financing, etc. will push up our cost and wecould no better off, maybe worse off.
 
W: OK. Now there are extracosts involved. But if we do it right, they can be built into theprice of the bike and we can still becompetitive.
 
M: How sure are you about our chances of successin the foreign market?
 
W: Well, that’s the sticky one. It’s going to needa lot of research. I’m hoping to get your help. Well, come on,Jack. Is it worth it, or not?
 
M: There will be a lot ofproblems.
 
W: Nothing we can’t handle.
 
M: Um… I’m not that hopeful. But, yes, I think weshould go ahead with the feasibility study.
 
W: Marvelous, Jack. I was hoping you be on myside.
 
9. What does the woman intend todo?
 
10. Why does the man think it’s safe to focus onthe home market?
 
11. What is the man’s concern about selling bikesabroad?
 
12. What do the speakers agree todo?
 
答案:
 
9. C) Export bikes to foreignmarkets.
 
10. B) The government has control over bicycleimports.
 
11. A) Extra costs might eat up their profitsabroad.
 
12. C) Conduct a feasibilitystudy.

长对话二
 
W: What does the term “alternative energysource” mean?
 
M: When you think of energy or fuel for ourhomes and cars, we think of petroleum or fossil fuel processed fromoil removed from the ground of which there is a limited supply. Butalternative fuels can be many things, wind, sun and water can allbe used to create fuel.
 
W: Is the threat of running out of petroleumreal?
 
M:It has taken thousands of years to create the natural stores ofpetroleum we have now. We are using what is available at a muchfaster rate than it has been produced over time. The realcontroversy surrounding the amounts of petroleum we have is howmuch we need to keep in reserve for future use. Most experts agreethat by around 2025 the amount of petroleum we use will reach apeak then production and availability will begin to seriouslydecline. This is not to say there will be no petroleum at thispoint, but it will become verydifficult and therefore expensive to extract.
 
W: Is that the most important reason to developalternative fuel and energy sources?
 
M: There're two very clear reasons to do so. Oneis that whether we have 60 or 600 years of fossil fuels left, wehave to find other fuel sources eventually, so the sooner we start,the better off we will be. The other big argument is that when youburn fossil fuels, you release substances trapped in the ground fora long time, which leads to some long term negative effects likeglobal warming and greenhouse effect.
 
13. What do we usually refer to when we talkabout energy according to the man?
 
14. What do most experts agree on according tothe man?
 
15. What does the man think we should donow?
 
答案:
 
13. B) Anything that can be used to producepower.
 
14. D) Oil production will begin to declineworldwide by 2025.
 
15. B) Start developing alternativefuels.
 
短文一
 
Karen Smith is a buyer for a department store in New York.Department store buyers purchase the goods that their stores sell.They not only have to know what is fashionable at the moment, butalso have to guess what will become fashionablenext season or next year.
 
Most buyers work for just one department in astore, but the goods that Karen finds may be displayed and sold inseveral different sections of the store. Her job involves buyinghandicrafts from all over the world.
 
Last year, she made a trip to Morocco, andreturned with rugs, pots, dishes, and pans. The year before, shevisited Mexico, and brought back hand-made table cloths, mirrorswith frames of tin, and paper flowers. The paper flowers are brightand colorful, so they were used to decorate the whole store. Thisyear, Karen is traveling in Malaysia, Thailand, and Indonesia. Manyof the countries that Karen visits have government offices thatpromote handicrafts. They officials are glad to cooperate with her,by showing her the products that are available.
 
Karen especially likes to visit markets and small towns andvillages whenever she can arrange for it. She’s always looking forinteresting and unusual items. Karen thinks she has the best jobshe could have found. She loves all the traveling that she has todo, because she oftenvisits markets and small out-of-the-way places. She sees much moreof the country she visits than an ordinary tourists would. As soonas she gets back to New York from one trip, Karen begins to plananother.
 
16. What is said to make a good department storebuyer?
 
17. What does Karen’s jobinvolve?
 
18. Why does Karen think she has got the bestjob?
 
答案:
 
16. A) The ability to predict fashiontrend.
 
17. D) Purchasing handicrafts from all over theworld.
 
18. B) She is doing what she enjoysdoing.
 
短文二
 
Mark felt that it was time for him to take partin his community, so he went to the neighborhood meeting afterwork. The area city council woman was leading a discussion abouthow the quality of life was on the decline. The neighborhood facedmany problems. Mark looked at the charts taped to the walls. Therewere charts for parking problems, crime, and for problems in vacantbuildings. Mark read from the charts, “Police patrols cut back,illegal parking up 20%”. People were supposed to suggest solutionsto the council woman. It was too much for Mark. “The problems aretoo big”, he thought. He turned to the man next to him and said, “Ithink this is a waste of my time. Nothing I can do would make adifference here.”
 
As he neared the bus stop on his way home, Marksaw a woman carrying a grocery bag, and a baby. As Mark got closer,her other child, a little boy, suddenly darted into the street. Thewoman tried to reach for him, but as she moved, her bag shifted,and groceries started to fall out. Mark ran to take the boy’s armand led him back to his mother. “You gotta stay with mom,” he said.Then he picked up the stray groceries while and the woman smiled inrelief. “Thanks,” she said, “You’ve got great timing.” “Just beingneighborly,” Mark said. As he rode home, he glanced at the posternear his seat in the bus. Small acts of kindness add up. Marksmiled and thought, “Maybe that’s a good place tostart.”
 
19. What did Mark think he should startdoing?
 
20. What was being discussed when Mark arrivedat the neighborhood meeting?
 
21. What did Mark think of the community’sproblems?
 
22. Why did Mark smile on his ridehome? 
 
答案:
 
19. B) Get involved in hiscommunity.
 
20. A) Deterioration in the quality oflife.
 
21. D) They are too big for individualefforts.
 
22. C) He had done a small deed ofkindness.
 
短文三
 
And if stress in childhood can lead to heartdisease, what about current stresses? Longer work hours, threats oflayoffs, collapse in pension funds. A study last year in theLancered examined more than 11,000 heart attack sufferers from 52countries. It found that in the year before their heart attacks,patients have been under significantly more stress than some 13,000healthy control subjects. Those stresses came from work, family,financial trouble, depression and other causes.
 
Each of these factors individually wasassociated with increased risk, says Dr. Salim Yosef, professor ofmedicine at Canada’s McMaster University, and senior investigatoron the study. Together they accounted for 30% of overall heartattack risk, but people respond differently to high pressure worksituations. Whether it produces heart problems seems to depend onwhether you have a sense of control over life, or live at the mercyof circumstances and superiors.
 
That was the experience of Jano Cano, a roughedIllinois laboratory manager, who suffered his first heart attack in1996 at the age of 56. In the two years before, his mother and twoof his children had suffered serious illnesses, and his job hadbeen changed in a reorganization. “My life seemed completely out ofcontrol,” he says, “I had no idea where I would end up.” He endedup in hospital due to a block in his artery. Two months later, hehad a triple bypass surgery. A second heart attack when he was 58left his doctor shaking his head. “There’s nothing more we can dofor you,” doctors told him.
 
23. What does the passage mainlydiscuss?
 
24. What do we learn about Jano Cano’sfamily?
 
25. What did Jano Cano’s doctors tell him whenhe had a second heart attack?
 
答案:
 
23. B) Pressure and disease.
 
24. A) It experienced a series ofmisfortunes.
 
25. C) They could do nothing to helphim.
 
短文听写
 
When most people think of the word “education”,they think of a pupil as a sort of animate sausage casing. Intothis empty casting, the teachers are supposed to stuff“education.”
 
But genuine education, as Socrates knew morethan two thousand years ago, is not inserting the stuffing ofinformation into a person, but rather eliciting knowledge from him;it is the drawing-out of what is in the mind.
 
“The most important part of education,” oncewrote William Ernest Hocking, the distinguished Harvardphilosopher, “is this instruction of a man in what he has inside ofhim.”
 
And, as Edith Hamilton has reminded us, Socratesnever said, “I know, learn from me.” He said, rather, “Look intoyour own selves and find the spark of the truth that God has putinto every heart and that only you can kindle to aflame.”
 
Ina dialogue, Socrates takes an ignorant slave boy, without a day ofschooling, and proves to the amazed observers that the boy really“knows” geometry – because theprinciples of geometry are already in his mind, waiting to becalled out.
 
So many of the discussions and controversiesabout the content of education are useless and inconclusive becausethey are concerned with what should “go into” the student ratherthan with what should be taken out, and how this can best bedone.
 
The college student who once said to me, after alecture, “I spend so much time studying that I don’t have a chanceto learn anything,” was clearly expressing his dissatisfaction withthe sausage casing view of education.
 
答案:
 
26. are supposed to
 
27. inserting
 
28. drawing-out
 
29. distinguished
 
30. spark
 
31. flame
 
32. schooling
 
33. controversies
 
34. are concerned with
 
35. dissatisfaction
 
阅读:
 
选词填空(一) 
 
36.  N.swept  原意是“机械织布机取代了手工织布者”,sweptaside表示“迅速除去”的意思
 
37. B. displaced  与上一句是一个同意结构,displace的意思与sweepaside最为接近!
 
38.  I.prosperity  首先确定是一个名词,并且是一个正面色彩的,符合条件的有prosperity
 
39. H. productive  应该为一个形容词,同样也应该是正面色彩的,productive最为合适
 
40. C. employed  工人肯定是“被农场所雇用啊”,所以选employed
 
41. F. jobless  根据后面but所接信息可推出该空应该为负面色彩形容词,jobless最合适
 
42. M. shrunk  同样根据but以及more,可以推出该空为shrunk
 
43. A. benefits  与dislocating effect相对应的应该是一个正面的复数名词,或通过but解题
 
44. E. impact  首先确定为名词,能够hitrich world也只有impact了
 
45. D. eventually  与前面的first相对应 
 
选词填空(二)
 
"That which does not kill usmakes us stronger.” But parents can’t handle it when teenagers putthis J.philosophy into practice. And now technology hasbecome the new field for the age-old battle between adults andtheir freedom-craving kids.
 
Locked indoors, unable toget on their bicycles and hang out with their friends, teens haveturned to social media and their mobile phones to gossip, flirt andsocialize with their peers. What they do online often I.mirrors what theymight otherwise do if their mobility weren’t so heavilyB.constrained in the age of helicopterparenting. Social media and smartphoneapps have become so popular in recent yearsbecause teens need a place to call their own. They want the freedomtoD. explore their identity and the world around them.Instead of L.sneaking out, they jumponline.
 
As teens have moved online,parents have projected their fears onto the Internet, imagining allthe K.potential dangers that youth might face–from O.violent strangers tocruel peers to pictures or words that could haunt them on Googlefor the rest of their lives.
 
Rather than helping teensdevelop strategies for negotiating public life and the potentialrisks of F.interacting with others, fearful parents havefocused on tracking, monitoring and blocking. These tactics don’thelp teens develop the skills they need to manage complex socialsituations, A.assess risks and get help when they’re introuble. Banning cell phones won’t stop a teen who’s in love copewith the messy dynamics of sexting. “Protecting” kids may feel likethe right thing to do, but it N.undermines the learning thatteens need to do as they come of age in a technology-soakedworld.
 
36. J.philosophy  位于代词this后,介词前,填名词。意为:但当把这种哲学付诸实践时,家长们也无法处理。
 
37. I.mirrors     第二空差谓语,且需要单数三人称形式,意为:他们在线上做的反映了他们若非有家长严密监督以使他们机动性受限的话会做的事情。难点在于mirror是做动词哟。
 
38. B.constrained 前面有系动词,后面有状语,这里最好填形容词表语。意为:他们在线上做的反映了他们若非有家长严密监督以使他们机动性受限的话会做的事情。
 
39. D. explore   这里是to do做宾补,需要动词原形,意为:他们想要自由去探索自我和身边的世界。
 
40. L.sneaking   of后接ing做介宾。意为:并非溜出去,他们选择线上翻墙~
 
41. K.potential   all thedangers结构较完整,缺形容词作定语。意为:想象着所有潜在的危险。
 
42. O.violent    from后有strangers作介宾,所以需要填形容词。意为:从暴力的陌生人到残酷的同龄人。
 
43. F.interacting  of后接动名词,意为与他人互动的潜在危险。
 
44. A.assess    并列结构表明该填动词原形,意为:这些策略没有帮助年轻人发展他们的处理复杂社会情境、并在困境中得到帮助的能力的需求。
 
45. N.undermines 缺谓语,且要单数三人称。意为:它破坏了青少年在技术浸泡年代需要做到的学习。未完待续。。。仔细阅读部分
passage1 
 
56.C.Unemployment
 
关键词JY。定位到第一段第二三句,意为她作为FRD下届主席热门候选人发现自己处于很重要的位置,而失业是如今的【主要】社会和经济话题。
 
57. D.Pour money into themarket through asset buying.
 
关键词08.定位到第二段,解题句为前两句,意为Yellen作为美联储副主席,在3万8千亿美元的救市中是主要设计者。而该就是央行主要是通过资产购买手段。
 
58.B.Deflation
 
关键词General public。定位至第四段But后的morepeople.意为更多人担心的不是通胀,而是紧缩将会激化经济问题。
 
59.C.Tighten finacialregulation.
 
关键词Fed chief。定位到第五段第一行,该段意为她打算慢慢结束这次经济刺激,稳健地去泡沫并且让市场稳定平缓下来。
 
60.A.She possesses strongpersuasive power.
 
关键词AB,定位到末端倒数第三行,意为她既像一个有逻辑且善于辩论的党鞭,又是一个好的倾听者,她说服人又不会带去敌意。
 
passage2 
 
61.  B. Attend the school oncethey are admitted.
 
迅速根据earlydecision与自然段界定法将解题信息锁定到第一段,第一句的插入语youapply to one school, and admission is binding就是对early decision进行介绍,同学们应该准确理解bind的含义方能解题,选项B是对插入语的同义改写。其他三项都是无关干扰!
 
62.  A. To make sure they getqualified students.
 
解题信息来自第二段第一句,earlydecision可以让学校“充满”了合格的学生,A选项就是对它的同义改写。B、C为无中生有;D为拼凑第一段中的一些细节。
 
63.  C. It allows them littletime to make informed choice.
 
根据problem定位到第三段第一句,大意为“earlydecision缩短了学生作出重要选择的时间”,C选项是对它的同义改写。其他三项都为无关干扰!
 
64.  D. It places students fromlower-income families at a disadvantage.
 
根据倒数第二段倒数第一句同义改写。
 
65.  B. Avoid choosing earlydecision unless they are fully prepared.
 
最后一段一个很明显的转折词but,前面是给做好准备的学生提供的意见,后面是给为做好准备的学生提供的意见,综合来看,B选项是最后一段的同义改写。A、D都在拼凑无关细节;C看上去合理,其实偏离了文章earlydecision的主旨。
 
翻译:
 
第一篇:
 
汉朝是中国历史上最重要的朝代之一。汉朝统治期间有很多显著的成就,它最先向其他文化敞开了大门,对外贸易兴旺。汉朝开拓的丝绸之路通向中西亚乃至罗马,各类艺术流派繁荣,涌现了很多文学,历史,哲学巨著。公元100年中国第一部字典编纂完成,9000个字,提供释义并列举不同写法。其间,科技方面进步也取得了很大进步。发明了纸张,日晷以及测量地震的仪器,汉朝历经400年,但统治者的腐败最终导致了它的灭亡。
 
Han Dynasty enjoys a high levelof significance in Chinese history during which lots ofachievements and accomplishments have been made. It is a pioneer interms of embracing other cultures and prosperity in foreign trade.The Silk Road which was opened at that time, led the way to theMiddle and Western Asia and even to Rome, where a great number ofliterature, historical and philosophical masterpieces werespringing up and all kinds of schools of art were flourishing aswell. In 100 B.C., the compilation of China’s first dictionary wasfinished with explanation and ways of writing of 9000 characterscontained. Meanwhile, with the invention of paper, water clock,sundials and the instruments used to measure earthquakes, the greatprogress has been made in scientific development. The Han Dynastylasted for 400 years. However it finally ended up due to thecorruption of the rulers. 
 
第二篇
 
2011年是中国城市化进程中的历史性时刻,其城市人口首次超过农村人口。在未来20年里,预计约有3.5亿农村人口将移居到城市。如此规模的城市发展对城市交通来说既是挑战,也是机遇。中国政府一直提倡“以人为本”的发展理念。强调人们以公交而不是私家车出行。它还号召建设“资源节约和环境友好型”社会。有了这个明确的目标,中国城市就可以更好地规划其发张,并把大量投资转向安全、清洁和经济型交通系统的发展上。
 
The year of 2011 is regarded as ahistorical moment in the process of Chinese urbanization, when thepopulation in urban area has surpassed that in rural place for thefirst time. There is a prediction that about 350 million peoplewill move into the urban area in the next 20 years. The developmentof city on such a scale brings both opportunities and challenges toits transportation. The Chinese government has advocated for thepeople-oriented development for a long time, emphasizing thatpeople should go out by public transportation rather than privateones. At the same time, the construction of a resource-saving andenvironment-friendly society is also what the government isappealing to. With such a target, we could plan the urbanconstruction and development in a more reasonable way and muchinvestment could be transferred into the improvement in atransportation system, which is secure, less polluting andeconomic. 
 
第三篇:
 
中国传统的待客之道要求饭菜丰富多样,让客人吃不完,中国宴席上典型的菜单包括开席的一套凉菜及其后的热菜,例如肉类,鸡鸭,蔬菜等。大多数宴席上,全鱼被认为是必不可少的,除非已经上过各式海鲜。如今,中国人喜欢把喜欢西方特色菜与传统中式菜肴融于一席,因此,牛排上桌也不少见,沙拉也已经流行起来,尽管传统上中国人一般不吃任何未经烹饪的菜肴,宴席上通常至少有一道汤,可以最先或最后上桌,甜点和水果通常标志宴席的结束。
 
The Chinese traditional ways ofentertaining guests require the amount and diversity of foods,which is supposed to be more than enough for guests’ needs.Typically, the menu of Chinese feasts includes a set of cold dishesin the beginning with hot dishes following such as pork, chicken,duck, vegetables and so on. In most of feasts, a whole fish isoften regarded as an indispensable part, except different kinds ofseafood have been served. Contemporarily, Chinese are more likelyto combine foods peculiar to the western with traditional Chinesedishes, and therefore, steaks can often be spotted in the Chinesefeasts and salads are becoming popular even though traditionalChinese tend to refuse to enjoy any dishes, which are not cooked.In the feasts, a dish of soup is usually served as the first or thelast dish of the feast. The feasts often end up with desserts andfruits.