2015年6月英语四级答案(汇总)

 2015年6月四级听力短对话原文

 
1.
 
W: I am going to give up playing chess, I lost againtoday。
 
M: Just because you lost? Is that any reason toquit?
 
Q: What does the man imply?
 
2.
 
M: Do you know Shirley’s new address? She’s got some mailhere and I’d like to fold it to her。
 
W: Well, we’ve not been in touch for quit a while. Let’ssee, Marry should know it?
 
Q: What does the women mean?
 
3.
 
W: I missed the classes this morning could you please lentme your notes?
 
M: My notes? You’ve never seem my hand writing, haveyou?
 
Q: What does the man imply?
 
4.
 
M: I am taking my girlfriend to the fancy new restaurantfor her birthday tonight。
 
W: I went there last weekend and I found it ratherdisappointing。
 
Q: What does the women mean?
 
5.
 
W: Winter is over at last, time to put away my gloves andboots。
 
M: I ‘ve been waiting for this for months。
 
Q: What does the man mean?
 
6.
 
W: Thank you for bringing the books back。
 
M: I thought you need them over the weekend, many thanksfor let me use them。
 
Q: What do we learn from conversation?
 
7.
 
W: Are you working flexible hours?
 
M: No I am not, The weather today is so nice, so I decidedto walk to work and that meant I have to leave an hour earlier thanusual。
 
Q: What does the man decide to do?
 
8.
 
W: Our plane has been circling for a long time, we coulddelay。
 
M: The airport was closed for a while this morning andthings are still not back to normal。
 
Q: What does the man mean?
 
短对话听力答案解析 长沙新东方孙祥喆 
 
【总评】:8
 
个短对话总体来说比以往四级听力要难,但是考察水平令人叹服。题目的设置一改往年的模式化语境,更加委婉、微妙,贴近真实生活中的语境,选项并不是对原文的简单重现而是替换与推理。
 
1.
 
考点:推理判断
 
答案:A. The woman should go on playing chess。
 
本题的关键在于听懂反问语气。女士说因为又输了棋,所以打算放弃。男士没有正面回应,而是反问了一句:
 
“Is that any reason to quit?
 
这能算一个放弃的理由吗?”言下之意就是不该放弃。换句话说,男士就是建议女士继续好好继续下棋。
 
2.
 
考点:细节捕捉。
 
答案:D. Mary probably knows Sally’s newaddress。
 
本题的关键在于听到最后一句“Mary should know it。
 
”男士说自己手边有一堆Sally的信件需要寄给她,所以需要知道她的地址。女士说自己很久没跟Sally联系了,但是结尾说了一句:“Mary应该知道地址。”如果没有听出结尾一句的反转含义,本题很容易错选。
 
3.
 
考点:推理判断
 
答案:B. His notes are not easy to read。
 
本题的关键在于听懂反义疑问句。女士想要借笔记,男士说:“You’venever see my handwriting, have you?”“你从没看过我的笔迹吧?”言下之意,就是自己的笔记难以辨认。
 
4.
 
考点:推理判断
 
答案:D. The man had better choose anotherrestaurant。
 
本题的关键在于听懂否定语气。男士说我今晚要带女朋友去新开的漂亮饭店过生日。女士说我上周去过,太让我失望了。从
 
“rather disappointing”
 
可以听出女士的强烈否定语气,言下之意就是建议男士不要去这家饭馆了。
 
5.
 
考点:推理判断
 
答案:C. He has been looking forward tospring。
 
本题在于听懂期待语气。本题首先听到女士开头说的:“冬天终于结束了。”和男士结尾说:“我等了好几个月了啊。”有所期待才会愿意等待,显然是男士希望冬天快点结束,春天快点到来。
 
6.
 
考点:细节捕捉
 
答案:B. The man appreciates the woman’s help。
 
本题关键在于听懂感谢语气。男士说:“Many thanks forletting me use them。”(太感谢你让我看他们了。)thankMany thanks和选项中的appreciate为同义词。
 
7.
 
考点:细节捕捉
 
答案:B. Go to work on foot。
 
本题的关键在于捕捉否定词之后被突出的信息。男士提到的“walk towork”和选项中的Goon foot。
 
为同义表达。
 
8.
 
细节捕捉
 
答案:A. Temporary closing has disturbed the airport’soperation。
 
本题考察的是一组明显的因果关系,即什么导致了延误。男士提到今早机场关闭了一段时间了,而且仍然没恢复正常。“closedfor a while”与选项中的Temporaryclosing构成同义替换。
 
长对话,段落听力,复合式听写原文以及答案解析-
 
长沙新东方周祖筠 
 
Longconversation
 
Conversation 1
 
W:Morning, this is TGC!
 
M: Goodmorning, Walter Barry here, calling from London. Could I speak toMr. Grand, please?
 
W: Who’scalling, please?
 
M: WalterBarry, from London。
 
W: What isit about, please?——问题是考题
 
M:
 
Well, I understand that your company has a chemical processingplant。(9题答案——回答是答案。)My own company LCP, Liquid Control Products, is aleader in safety from leaks in the field of chemicalprocessing。(9题答案——重复答案最容易)
 
I’d like to speak to Mr. Grandto discuss ways in which we could helpTGC to protect itself from such problems and save money at the sametime.——第10题答案(男士公司存在的问题)
 
W: Yes, Isee. Well, Mr. Grand is not available just now。
 
M: Can youtell me when I could reach him?
 
W: He’svery busy for the next few days. Then he’ll be away in New York. Soit’s difficult to give you a time。
 
M: Could Ispeak to someone else, perhaps?
 
W: Who, inparticular?
 
M: Acolleague, for example?——问题是考题
 
W: You are speaking to his personalassistance.——回答是答案(11题答案)
 
I can deal with calls for Mr.Grand。
 
M: Yes,well, could I ring him tomorrow?——问题是考题
 
W: No, I’msorry, he won’t be free tomorrow.Listen, let me suggestsomething. You send us details of your products and services,together with references from other companies. And then we’llcontact you.——回答是答案(12题答案)
 
M: Yes,that’s very kind of you. I have your address。
 
M: Barry.Walter Barry, from LCP in London。
 
W: Right,Mr. Barry. We look forward to hearing from you。
 
M: Thankyou, goodbye。
 
W:Bye。
 
Q9. What do we learn about the woman’s company?
 
Q10. What do we learn about the man?
 
Q11. What’s the woman’s position in her company?
 
Q12. What does the woman suggest the man do?
 
Conversation 2
 
M: MissYamada, did you ever think that you would find yourself living andworking in the western world?——问题是考题
 
W: No, not really, although I’ve always listenedto recordings of great orchestras fromEurope.——回答是答案(第13题答案)
 
M: So youenjoyed classical music even when you were very young?
 
W: Oh,yes. I was an only child。
 
M: Youwere born in 1955, is that right?
 
W: Yes, Ibegan violin lessons at school when I was 6.
 
M: Asyoung as that, did you like it?
 
W: Oh,yes, very much。
 
M: When didyou first play on your own? I mean, when did you give your firstperformance?——问题是考题
 
W: I think I was 8…? No, Nine. I just had mybirthday a week before, and my father had bought me a new violin. Iplayed a small piece at the schoolconcert.——回答是答案(第14题答案)
 
M: Did youknow then that you would become a professionalviolinist?
 
W: Yes, Ithink so. I enjoy playing the violin very much, and I didn’t mindpracticing, sometimes three or four hours a day。
 
M: And whendid you first come to Europe?——问题是考题
 
W: I was very lucky. When I was fifteen, I won ascholarship to a college in Paris. That was for a three-yearcourse.——回答是答案(第15题答案)
 
M: How didyour parents feel about that?
 
W: I thinkthey were pleased and worried at the same time. It was the chanceof a lifetime. But of course I would be thousands of miles fromhome. Anyway, I studied in Paris for three years and then went backto Tokyo。
 
Q13. Whatdo we know about the woman before she went to Europe?
 
Q14. Whatdoes the woman say about her music experience?
 
Q15. Whatdoes the woman say about her study in Paris?
 
点评:今年听力长对话的选材还是来自于我们熟悉的工作场景的解决问题和个人访谈;长对话的逻辑非常清晰,采取问答形式,一人主导提问,一人主导回答。如果能够把握好问题是考题,回答是答案这一基本原则,长对话答题应该是不难的。而且选项和原文一遍是原文重现,即听到什么选什么即可。
 
Section B Passage
 
PassageOne
 
What makesa person famous? This is a mystery that many people have thoughtabout. All kinds of myths surround the lives of well-known people。
 
Most people are familiar with the works of William Shakespeare, oneof the greatest English writers of the 16th and 17thcenturies. Yet
 
how many know Shakespeare, the person, the man behind theworks? ——第16题答案(极端表达most预示答案,转折关系yet引导答案)After centuries of research, scholars are stilltrying to discover Shakespeare’s personal history。
 
It is noteasily found in his writings. Authors of the time could not protecttheir works. An acting company, for example, could change the playif they wanted to. Nowadays, writers have copy rights to protecttheir work. Many myths arouse about Shakespeare. Some said he hadno formal education. Others believe that he began his career bytending the horses of wealthy men. All of these myths areinteresting, but are they true? Probablynot. 
 
Shakespeare’s father was a respective man inStratford-upon-Avon, a man of the town council。
 
——第17题答案(新出现的信息为重点)He sent young William to grammar school. Mostpeople of Elizabethan times did not continue beyond grammar school.So Shakespeare did have at least average education. Some paths ofShakespeare’s life were always remain unknown。
 
The great London fire arouses 1666 burned many important documentsthat could’ve been a source ofclues.——第18题答案
 
We were always be left withmany questions and few facts. 
 
解析:短文虽难,但答案一定是能在原文中听到和捕捉到的,在短文中关系词显得尤为重要,而这篇关于莎士比亚的短文也是一样,答案基本出现的极端表达,转折,因果等关系词后。
 
Q16. Whatdoes speaker say about William Shakespeare?
 
答案:B) His personalhistory is little known。
 
Q17. Whatdoes we learn about Shakespeare’s father?
 
答案:D) He was a member ofthe town council。
 
Q18. Whydoes the speaker say parts of Shakespeare’s life remain a mystery?
 
答案:C) Possible sourcesof clues about him were lost in a fire。
 
PassageTwo
 
Whereveryou go and for whatever reason, it’s important to be safe. Whilethe majority of people you meet in travelling are short to befriendly and welcoming, they are dangerous. First being the mostcommon. Just as in your home country. Do not expect everyone youmeet to be friendly andhelpful.——第19题答案
 
It’s important top repairedfor your trip in advance and to take precautions while you aretravelling。
 
As you prepare for your trip, make sure your have the rightpaperwork. ——第20题答案You don’t want to get to your destination, only tofind you have the wrong visa, or worse, that your passport isn’tvalid anymore. Also, make sure you travel with proper medicalinsurance. So that if you sick or injured during your travels, youwill be able to get treatment. If you want to drive all yearabroad, make sure you have a international driver’s license。
 
When you get to your destination, use officialtransport.——第21题答案
 
Always go to bus and taxistands, don’t except rights from strangers who offer you a lift. Ifthere isn’t a meter in the taxi, agree on the price before you getin. If you prefer to stay in cheap hotels while travelling, makesure you can lock the door of your room from the inside. Finally,bear in mind to simile. It’s the friendly and the most sincere formof communication. And it sure to be understood in any part of theworld。
 
Q19What ismentioned as a most common danger when people go travellingabroad?
 
答案:A) Do not expecteveryone you meet to be friendly and helpful。。
 
Q20What isthe most important thing to do when you prepare for your tripabroad?
 
答案:B) Have the rightdocuments。
 
Q21Whatdoes the speaker suggest you do when you arrive at yourdestination?
 
答案:B) Use officialtransport。
 
解析:第二篇短文讲的是出国旅游需要准备的事宜,非常贴近生活,考生在听这边短文的时候,不仅可以做到听到,甚至能听懂大部分。而此题的答案也非常的明显除了第2小题做了简单的同意替换以外,其他的小题直接可以听到答案。
 
Passage3
 
TheBritish are supposed to be famous for laughing at themselves,
 
but even their sense of humour has alimit,——主旨对应推断题答案(25题)as the British retailer Gerald Ratner found out tohis cost。
 
When Ratner took over his father's chain of 130 jewelry shops in1984, he introduced a very clear company policy. He decided thathis shops should sell down market products at the lowest possibleprices. ——第22题答案It was a great success. The British public lovedhis cheapgold earrings and his tasteless silver ornaments. By1991, Ratner's company had 2,400 shops and it was worth over 680million pounds。
 
But in April of that year, Gerald Ratner made a big mistake. At abig meeting of top British businesspeople, he suited up andexplained the secret of hissuccess.——第23题答案
 
People say "How can we sellour goods for such a low price?" I say "Because they are absoluterubbish." His audience roared with laughter. But the Britishnewspapers and the British public were not so amused。
 
People felt insulted and stayed away from Ratner'sshops。
 
——第24题答案Sales fell and 6 months after his speech, Ratner'sshare price had fallen by 42%. The following year, things got worseand Gerald Ratner was forced to resign. By the end of 1992, he losthis company, his career and his house. Even worse, 25,000 of hisemployees had lost their jobs。
 
It had been a very expensive joke.——25题答案
 
Q22 Whatdid Gerald Ratner decide to do when he took over his father'sshops?
 
答案:C) Sell inexpensiveproducts。
 
Q23 Onwhat occasion did Gerald Ratner explained the secret of hissuccess?
 
答案:A) At a meeting oftop British businesspeople。
 
Q24 Howdid people feel when they leaned of Gerald Ratner'sremarks?
 
答案:D)Insulted。
 
Q25 Whatdoes the story of Gerald Ratner suggest?
 
答案:B) There should be alimit to one's sense of humour。
 
点评:短文是听力选择题部分最难的;话题难,词汇难,要听懂就更难。但是如果学会给短文文类之后有重点的去听录音,重点就会更突出,答案就更容易捕捉。如最后一篇短文是人物故事类,故事的主人翁叫:Gerald Ratner,讲了发生在他身上的故事。既然是故事就应该学会把握时间脉络。我相信各位同学见了老师的分析之后应该非常明显的看到了原文中的答案一般都紧跟在时间词之后。故事类的文章喜欢出推断题,推断故事想传递的道理是什么,而这个道理其实一般出现在首句——主旨,就是主旨的改写而已。
 
Section C
 
Looking atthe basic biological systems, the world is not doing very well.Yet, economic indicators show the world is prospering.Despite a slow start at the beginning of the 80s, global economicoutput increased by more than a fifth during the decade. Theeconomy grew, trade increased, and millions of new jobs werecreated. How can biological indicators show the opposite ofeconomic indicators? The answer is that the economic indicatorshave a basic fault. They show no difference between resource usesthat sustain progress and those uses that will hurt it. Themain measure of economic progress is the Gross National Products --GNP. In simple terms, this totals the value of all goods andservices produced and subtracts loss in value of factories andequipment. Developed a half century ago, GNP helped
 
establish a common way among countries of measuring changein economic output. For some time, this seemed to work
 
reasonably well, but serious weaknesses are now appearing.As indicated earlier, GNP includes loss in value of factories andequipment, but it does not take into account the loss ofnatural resources, including non-renewable resources, such as oil,or renewable resources, such as forests. This basic fault canproduce a misleading sense of national
 
复合式听写答案:
 
 
26.prospering
 
27.decade
 
28.opposite
 
29.sustain
 
30. Insimple terms
 
31.establish
 
32.reasonably
 
33.take into account
 
34.misleading
 
35.using up
 
点评:复合式听写看似难,很多同学的软肋就是不会拼写单词。但实际上复合式听写的单词却是有规律的,譬如:opposite这个单词实际上曾今出现在2013年12月听力真题10题的A选项中,而2014年6月的复合式听写也考过这个单词。今年的词汇难度也并不大,如decade、account、opposite这些单词都曾出现在老师给大家的复习资料中。在发音上比较难识别的一个单词是sustain,很多同学可能会听成sixteen。但是数词不是我们复合式听写的考察范畴。所以考听力最重要的还是要对单词的发音熟悉,自己在复习时就应该争取吧