答案与详解??


写作
PART Ⅰ WRITING?

SECTION A ?

[参考范文]?

The Best Way to Stay Healthy?

Nowadays,the desire for good health is universal. Wherever you are and whatever you do, staying healthy is always important. With the improvement of our living standards, people are attaching more and more importance to their health. However, which do you think is the best way to keep healthy??
Different people come up with different views: eating green food, doing outdoor exercises or going to hospital for medical treatment frequently. As far as I am concerned, the best way to keep healthy is to develop a good quality of psychology.? According to some surveys, nowadays, most patients are not physically sick but mentally ill. The burden on their shoulders is much heavier than others, so they can' t step out of the shadow of depression and sadness. They need to release their spirit to the nature.?
Besides, if you have developed a good quality of psychology, you'll become more sociable and thus more willing to play your part in the society. Enrolling for some keep-fit clubs or joining some travel agency, which by themselves are various versions of physical exercise, will benefit you a lot.?
As a poem says, youth is not a period of time; it's a state of mind. Everybody wants to keep young at heart because youth is a symbol for endless energy and passion for living.
Keep a good quality of mind, or keep a sense of humour, to be precise, even if you are 80, and you'll never be old.?

SECTION B ?

[参考范文]?

Dear Jack,?

Hearing that you wish to sell your walkman, I'm so glad to know it because my walkman has been lost several days ago, and I need it to help study English now.?

Could you give me a description of your walkman? The price I can offer is no more than 100 yuan. Hope the deal can be done between us.?

Yours,?


听力

PART III LISTENING COMPREHENSION?

SECTION A STATEMENT?

1.答案:D?

【问句译文】讲话者很可能是干什么的??

【试题分析】本题为推理题。?

【详细解答】只要听懂了关键词"a three?bedroom apartment"和"a newly-built one we have for rent",就可以判断讲话者是房屋经纪人,他正在向客人介绍其新建成的用于租赁的公寓。故选项D为正确答案。?

2.答案:A?

【问句译文】这句话是什么意思??

【试题分析】本题为细节题。?

【详细解答】这句话是"It used to take a fortnight to travel from London to Edinburgh by coach. However, you could never travel many times around the world in that time."used to do表示"过去经常做某事";"过去从伦敦乘车到爱丁堡要两个星期,

但现在两星期内就可以环游世界好多次。"这与选项A的意思一致。?

3.答案:C?

【问句译文】讲话者为何觉得遗憾??

【试题分析】本题为细节题。?

【详细解答】本题的关键词是make it,意为"成功,达到目的",这里是说他们不能去参加晚餐。这与选项C的意思一致。?

4.答案:B?

【问句译文】讲话者在哪儿??

【试题分析】本题为推理题。?

【详细解答】这句话的关键词是"in today's lecture...",由此可以判断是在课堂上,由此可以判断选项B为正确答案。?

5.答案:C?

【问句译文】这句话是什么意思??

【试题分析】本题为细节题。?

【详细解答】只要听清连词"rather than"及"decides how far a person can go" (决

定一个人的事业成就有多大),由此可以判断起决定作用的是motivation,而不是intelligence,故选项C为正确答案。?

6.答案:C?

【问句译文】讲话者建议什么??

【试题分析】本题为细节题。?

【详细解答】本题的关键词是"read between the lines"即"体会言外之意",而选项C"the hidden meaning"指字里行间隐藏的信息,故为正确答案。?

7.答案:A?

【问句译文】那件外套的正常价格是多少??

【试题分析】本题为计算题。?

【详细解答】 Jane用30英镑买了件外套,"which is one quarter of the regular price,"即这只是正常价格的四分之一,由此可知正常价格应是120英镑。?

8.答案:D?

【问句译文】讲话者是什么意思??

【试题分析】本题为细节题。?

【详细解答】录音中说因为连续下雨,学校运动会"has been postponed again till further notice from the principal's office",即运动会延期到什么时候还要听校长办公室的通知,所以现在还不知道运动会什么时候召开,故选项D为正确答案。?

SECTION B CONVERSATION??

9.答案:A?

【问句译文】讲话者很可能将做什么??

【试题分析】本题为细节题。?

【详细解答】本题的关键词是nothing but,即"只不过是,不外是",男士说他很担心Mary,她再过两周就要考试了,但她现在谈论的只是即将到来的音乐会。女士说 "She may fail along that line"意为"这样下去她会考不及格","talk some sense into her"指给她一些忠告,即劝告她好好学习,故选项A为正确答案。 ?

10.答案:B?

【问句译文】我们可以知道男士怎样??

【试题分析】本题为推理题。?

【详细解答】女士问男士是否相信UFO的存在,男士说他自己从来没看到过,但是许多人看到或者认为他们看到过。由"they think they have"可以看出男士对UFO是否存在表示怀疑,故选项B为正确答案。?

11.答案:C?

【问句译文】男士对下列哪一项从不感兴趣??

【试题分析】本题为细节题。?

【详细解答】男士说到他一开始是做土木工程,后来转到电子工程,但最感兴趣的是电子音乐,这里没有提及的是"电子学",故选项C为正确答案。?

12.答案:B?

【问句译文】男士是什么意思??

【试题分析】本题为细节题。?

【详细解答】女士说她买了牛奶,但看上去不新鲜了,问男士是否还能饮用。男士闻了一下说"it has gone off",go off意为"变坏,变质",由此判断牛奶已经不能饮用了,故选项B为正确答案。?

13.答案:D?

【问句译文】有多少人被困于火中??

【试题分析】本题为细节题。?

【详细解答】本题的关键词是"a couple","two women and three kids"即一对夫妇,两名妇女和三个孩子,共有七人被困于火中,故选项D为正确答案。?

14.答案:C?

【问句译文】我们可以从对话中知道什么??

【试题分析】本题为推理题。?

【详细解答】女士说她明天早上7:45去验血,这样的话就不会错过任何一节课,由此推测上课时间是在7:45以后,因此选项C "女士将在第一节课前去验血"为正确答案。

15.答案:D?

【问句译文】两位说话者之间是什么关系??

【试题分析】本题为推理题。?

【详细解答】一男一女在购物时,女士指着一块石头说,"It costs almost twice as much as the house we are living in",即价钱是我们住房的两倍,可见两人是夫妻关系。

16.答案:A?

【问句译文】那位男士可能觉得怎样??

【试题分析】本题为推理题。?

【详细解答】女士问男士为何整天看上去"restless",男士说"... they will announce who will get permission for the study trip to Africa",即傍晚他们将公布谁将获得去非洲学习的机会,因此男士内心可能很紧张,表现出不安定的情绪。故选项A为正确答案。

17.答案:B?

【问句译文】我们可以知道Bill如何??

【试题分析】本题为细节题。?

【详细解答】女士说她再也不跟Bill一块走了,因为"He could never remember where he parked his car",男士说"That certainly sounds like Bill"即"Bill就是这样",由此可知,Bill是个健忘的(forgetful)人。