Part V READING COMPREHENSION
 
SECTION A MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS
 
PASSAGE ONE
41. In Para. 1, the phrase “set my feet” probably means _____.
答案:B. prepare me
 
42. It can be concluded from Para. 2 that _____.
答案:A. the man wanted to maintain dignity though starved
 
43. Compared with Brother A, Brother B was more_____towards the effect of the one-million-pound bank-note on a total stranger.
答案:D. positive
 
PASSAGE TWO
44. Which of the following is the best title for the passage?
答案:B. Popular Peace Symbols.
 
45. The rainbow represents the connection between human beings and their gods in all the following countries EXCEPT _____.
答案:D. China
 
46. In North Europe mistletoe was often hung in doorways to indicate_____.
答案:A. friendship
 
47. The origin of the ankh can date back to_____.
答案:D. ancient Egypt
 
PASSAGE THREE
 
48. What is the author’s attitude towards Clinton’s proposal to welfare?
答案:A. Pessimistic.
 
49. It can be inferred from Para. 7 that optimum penalties are_____to the underclass.
答案:B. useless
 
50. Which of the following is the most appropriate title for the passage?
答案:D. Disease of Despair.
 
SECTION B SHORT-ANSWER QUESTIONS(说明:这部分答案不是唯一,只要意思对了就可以。)
 
PASSAGE ONE
 
51. In Para. 4, what does the man mean by saying “I had to bear my trouble”?
答案:I had to endure hunger and not to eat.
 
52. What can be inferred from the last sentence of the passage?
答案: I was chosen to try out the million-pound note.
 
PASSAGE TWO
 
53. Why does the UN use the olive branch in its symbol?
答案: Because it symbolizes peace and unity in modern culture.
 
PASSAGE THREE
 
54. According to the author, what balance should we keep in welfare?
答案:To make basic needs meet and low-paid work attractive.
 
55. What does the author mean by saying “Even under the worst of circumstances, we believe we are in control of our lives” (Para. 10)?
答案:Even taking low-paid jobs, we have hope for the future.